Kölyök-Fészek Erdei Iskola

Erdei iskola - Interaktív Tárház - Alsómocsolád

Erdei Iskolánk minősített modulokkal rendelkezik, melyek felépítése alkalmazkodik a Nemzeti Alaptantervhez. Erdei Iskola Oktatóközpontunk gazdag eszközfelszereltségének segítségével a diákok megismerhetik és tanulmányozhatják az erdők és vizek élővilágát, az erdőben való tájékozódást, a fűszer-, és gyógynövények hasznosságát és értékét mindennapi életünkben. Nagy teljesítményű, kitűnő optikájú csillagászati távcső segítségével felfedezhetik a világűrt, megfigyelhetik a Holdat, a csillagképeket és még szomszédos bolygóinkat is. Saját szenyvíztelepünk bemutatása mellett foglálkozunk a fenntarthatósággal, a körkörös gazdaság fontosságával.
A minősített modulok 1,5-2 órásak, erdei iskola programunkban a csoport igényei szerint válaszhatóak. Minden modulhoz feladatlap és játékos feladat is tartozhat.


 

Minősített erdei iskola modulok és rövid leírásuk 


Kalandos erdő: Az erdő élővilágának megismerése, természetbarát magatartásmód elsajátítása (1-4. osztály)

Falu séta: Településünk múltjának, mindennapjainak bemutatása, érdekes, izgalmas történetekkel. A község szobrainak, alkotásainak felfedezése (1-8. osztály)

► Fedezzük fel az erdő élővilágát: A környezetbarát erdőjárás szabályainak megismerése, a megfigyelőképesség fejlesztése. (1-8. osztály)

Kalandra fel: A természetben való tájékozódás megismerése és térképnek, iránytűnek gyakorlatban való használatának elsajátítása (1-8. osztály)

Csillagászati és földtani alapismeretek: Izgalmas történetek a csillagképekről, világképek, bolygók, galaxisok távcsővel való megtekintése (1-8. osztály)

Vizek varázslatos világa: Vízminőség mérése, vizek élővilága. Milyen hálóval kell kifogni a különböző halfajtákat? Nádból csónak készítése (1-8. osztály)

► Fűszer-, és gyógynövények a mindennapi életünkben: Nagyanyáink bölcsessége, egészségünk megőrzése és védelme gyógynövényekkel, az egészséges táplálkozás fontossága, mibenléte (1-8. osztály)

Ember és környezete: Föld szerkezete, légköre, szennyeződések. Élő-, és élettelen környezetünk. (5-8. osztály)

Szennyvízkezelés alapjai, fontossága: A szennyvíz tisztítás folyamata, környezetünk védelme. Miért szükséges a szennyvizet tisztítani? Fenntarthatóság és körkörös gazdaság. (5-8. osztály)

Földanya kincsestára: Kőzetek, ásványi nyersanyagok megismerése. A nyersanyagok mikroszkóppal való vizsgálata és mindaz, amit a Földről tudni kell (5-8. osztály)

 

Kemencés Udvar - Alsómocsolád


Áraink: 
Moduljaink ára: 950,- Ft/fő (minimum 15 fős létszámú csoport esetén)

Csillagászati és földtani alapismeretek ára a fentitől eltérő. Kérem, kérjen ajánlatot a létszám függvényében.

Erdei Iskola Oktatóközpontunkban, azaz Interaktív Tárházunkban három oktatóteremben ismerkedhetnek a gyerekek télen is az erdők élővilágával. Beltéri vizes bemutató termünkben elhelyezett dioráma képen a helyi vízi élővilág és környezet tekinthető meg.
A földszinti bemutatóterem ad helyet a Foucault-ingának, mely a Föld forgásának közvetlen bizonyítására szolgáló kísérleti eszköze.

Az épülethez tartozó kültéri foglalkoztató ad helyet a három részből álló kemencének. Ezért is hívjuk ezt a helyet Kemencés Udvarnak. Nemcsak a tudás szolgálatában áll, hanem finom pizzával, langallóval, kemencés ételekkel és rétessel, pogácsával is kényezteti mindazokat, akik csoportosan jőve, előre ezt megrendelik.

 

#kemence #kemencésudvar #erdeiiskola #interaktívtárház #tárház #erdeiiskolaimodulok #oktatóközpont #erdő #élővilág #tavak #tanösvény