Kölyök-Fészek Erdei Iskola

Erdei iskola - Interaktív Tárház - Alsómocsolád

Erdei Iskola Oktatóközpontunk gazdag eszközfelszereltségének segítségével a diákok megismerhetik és tanulmányozhatják az erdők és vizek élővilágát, az erdőben való tájékozódást, a fűszer-, és gyógynövények hasznosságát és értékét mindennapi életünkben. Nagy teljesítményű, kitűnő optikájú csillagászati távcső segítségével felfedezhetik a világűrt, megfigyelhetik a Holdat, a csillagképeket és még szomszédos bolygóinkat is. 


 

Erdei iskolai modulok és rövid leírásuk 


Kalandos erdő: Az erdő élővilágának megismerése, természetbarát magatartásmód elsajátítása (1-4. osztály)

Falu séta: Településünk múltjának, mindennapjainak bemutatása, érdekes, izgalmas történetekkel. A község szobrainak, alkotásainak felfedezése (1-8. osztály)

► Fedezzük fel az erdő élővilágát: A környezetbarát erdőjárás szabályainak megismerése, a megfigyelőképesség fejlesztése. (1-8. osztály)

Kalandra fel: A természetben való tájékozódás megismerése és térképnek, iránytűnek gyakorlatban való használatának elsajátítása (1-8. osztály)

Csillagászati és földtani alapismeretek: Izgalmas történetek a csillagképekről, világképek, bolygók, galaxisok távcsővel való megtekintése (1-8. osztály)

Vizek varázslatos világa: Vízminőség mérése, vizek élővilága. Milyen hálóval kell kifogni a különböző halfajtákat? Nádból csónak készítése (1-8. osztály)

► Fűszer-, és gyógynövények a mindennapi életünkben: Nagyanyáink bölcsessége, egészségünk megőrzése és védelme gyógynövényekkel, az egészséges táplálkozás fontossága, mibenléte (1-8. osztály)

 

Kemencés Udvar - Alsómocsolád


Áraink: 
Moduljaink ára: 950,- Ft/fő (minimum 15 fős létszámú csoport esetén)

Csillagászati és földtani alapismeretek ára a létszám függvényében:

13-17 fő: 1200 Ft/fő

18-23+ fő: 1000 Ft/fő.

Erdei Iskola Oktatóközpontunkban, azaz Interaktív Tárházunkban három oktatóteremben ismerkedhetnek a gyerekek télen is az erdők élővilágával. Beltéri vizes bemutató termünkben elhelyezett dioráma képen a helyi vízi élővilág és környezet tekinthető meg.
A földszinti bemutatóterem ad helyet a Foucault-ingának, mely a Föld forgásának közvetlen bizonyítására szolgáló kísérleti eszköze.

Az épülethez tartozó kültéri foglalkoztató ad helyet a három részből álló kemencének. Ezért is hívjuk ezt a helyet Kemencés Udvarnak. Nemcsak a tudás szolgálatában áll, hanem finom pizzával, langallóval, kemencés ételekkel és rétessel, pogácsával is kényezteti mindazokat, akik csoportosan jőve, előre ezt megrendelik.

Érdeklődés, egyeztetés, foglalás:

Hőss Klára

turisztikai vezető

+36/30 908-3557

turizmus@alsomocsolad.hu

 

#kemence #kemencésudvar #erdeiiskola #interaktívtárház #tárház #erdeiiskolaimodulok #oktatóközpont #erdő #élővilág #tavak #tanösvény #csillagászat #planetárium # tájékozódás #vizekélővilága